Spaarprogramma woordenboek

Kun jij door alle moeilijke woorden de bomen door het bos niet meer zien? Gebruik dan het vaakgebruikte GPT-Woordenboek! Uitleg over begrippen die veelvuldig voorkomen bij spaarprogramma's.

Aanmeldbonus:
Een soort welkomstgeschenk (in de vorm van geld) van het spaarprogramma.

Banner:
Een reclame-uiting in de vorm van aan afbeelding.

Referral:
Een referral is een persoon die door jouw toedoen is aangebracht. Gebruik hiervoor jouw speciale "referrallink". Meer informatie over de werking van referrals is hier te vinden.

Referrallink:
Jouw unieke link bij een spaarprogramma, waardoor het spaarprogramma "weet" dat het nieuwe lid door jouw toedoen is aangebracht.

Referrallagen:
Ieder spaarprogramma kent meerdere referrallagen. Onderstaande afbeelding geeft heel eenvoudig weer hoe referrallagen werken:

Referralvergoeding:
Een vergoeding voor het aanmelden van een nieuwe referral (soms wel oplopend tot 2 euro), bijvoorbeeld bij Goudmails of NuCash.

Uitbetalingsbedrag:
Het bedrag waarbij het aanvragen van een uitbetaling mogelijk is.

Downline:
Het totaal van directe referrals (door jou aangebracht) en indirecte referrals (leden die door jouw referrals zijn aangemeld).

Bubble:
Soort piramidespel, waarbij de inzet van eerdere inzetters wordt betaalt door de laatste inzetters. Een bubble is een piramidespel en daardoor risicovol (denk aan Madoff ;-) ).