Geld verdienen met affiliate marketing

Heb je een eigen website? Dan kun je met behulp van affiliate marketing veel geld verdienen. Het is echter geen verplichting om een eigen website te hebben. Je kunt affiliate marketing ook op Twitter of Facebook inzetten of eigenaren van websites benaderen indien jij denkt dat de bezoekers interessant kunnen zijn voor een webshop die jij middels affiliate marketing kunt promoten. Bij Daisycon zijn inmiddels 1.700 webshops aangesloten, er zit dus altijd een interessante campagne tussen!

Affiliate marketing - Bezoekers doorsturen naar webshops

Mateloos populair op dit moment: affiliate marketing. Het aantal webshops is de afgelopen jaren fors toegenomen. Voor vrijwel ieder product is inmiddels een webshop geopend. Deze webshops hebben alleen bestaansrecht als er daadwerkelijk bezoekers zijn die daadwerkelijk tot aankoop overgaan. Middels affiliate marketing proberen de eigenaren van webshops extra bezoekers te trekken.

Er zijn duizenden webshops. Gelukkig bestaan er affiliatenetwerken, waar de verschillende webshops aangesloten zijn. Via Daisycon kan er een keuze gemaakt worden uit ruim 2.500 webshops in Nederland. Kies een campagne uit, plaats de reclame-uiting van de webshop die het beste bij de doelgroep van de eigen website past en verdien geld zodra een doorgestuurde bezoeker tot aankoop in de webshop overgaat.

Dit gaat mij te snel - Ik snap er niks van!

Toegegeven, het lijkt in het begin lastig. Aan de hand van een voorbeeld zal het principe een stuk duidelijker worden.

Een case in de praktijk - Geld verdienen met affiliatemarketing Stel, je hebt een website met een verzameling van uitspraken van René van der Gijp, een website waar dagelijks ruim 1.000 mensen in een kreuk liggen van de soms hilarische uitspraken van deze man. Het is een aanname, maar de kans is groot dat veel van deze bezoekers man zijn en zelf actief zijn op het voetbalveld. Bij Daisycon wordt de campagne "VoetbalDirect" aangeboden, een webshop met allerhande artikelen voor op en rond het voetbalveld.

Om een slaatje uit de website te kunnen slaan, is het zeer interessant om een reclame-uiting (een bewegende afbeelding of een tekstlink) te plaatsen op de website. Iedere bezoeker die op de reclame-uiting van VoetbalDirect klikt en vervolgens een bestelling plaatst, levert geld op. De vergoeding is in de meeste gevallen een percentage van het orderbedrag. Het percentage bij VoetbalDirect bedraagt 5%. Iemand die een paar voetbalschoenen van 100 euro aanschaft, levert zodoende een bedrag van 5 euro op.

Affiliate marketing - Alleen promotie maken, de rest wordt geregeld

Affiliate marketing is interessant doordat de afwikkeling van de hele bestelling door de eigenaar van de webshop eigenaar wordt gedaan. Het enige wat jij hoeft te doen is zo veel mogelijk (goede) bezoekers naar zo veel mogelijk verschillende webshops doorsturen, in de hoop dat deze bezoekers daadwerkelijk tot aanschaf van een of meerdere producten overgaan.