Mogelijkheden om geld te besparen

Het zijn zware tijden als het gaat om de economie. Steeds meer Europese landen komen in de problemen omdat ze er jarenlang met de pet naar hebben gegooid. Er zal vast een hoop gebeuren waar wij nu nog geen kijk op hebben. Het is belangrijk om je financiŽn op orde te houden, ook als het moeilijker wordt. Er zijn meerdere manieren om dit voor elkaar te krijgen. In dit artikel zullen wij stilstaan bij enkele belangrijke zaken en mogelijkheden. Allereerst kijken wij naar het punt Ďbesparení. Vervolgens kijken wij naar de zorgverzekering en de mogelijkheden die je daarbij hebt.

Als wij het hebben over besparen dan kun je daar alle kanten mee op. Elke maand weer heb je een aantal vaste lasten. Hieronder kun je bijvoorbeeld je huur / hypotheek rekenen. Aan het bedrag dat je daarvoor kwijt bent kun je niet zoveel wijzigen, tenzij je ervoor kiest om te verhuizen en kleiner te gaan worden. Naast de vaste lasten zijn er ook diverse variabele lasten. Vaak is het mogelijk om op dit zaken te besparen. Variabel zijn de boodschappen die je doet in de supermarkt of het geld dat je uitgeeft voor verjaardagen.

Besparen op boodschappen is eigenlijk heel erg eenvoudig. Stel dat je elke maand 1 keer potgroenten eet dan is het erg aantrekkelijk om veel potgroenten te kopen op het moment dat deze in de aanbieding zijn. Soms zijn er aanbiedingen waar je 2 producten betaalt en de derde gratis krijgt. Als je in dat geval 15 producten koopt, heb je er 5 gratis! Het voordeel van potgroenten is de lange houdbaarheidsdatum. Je bent dan voor het hele jaar voorzien. Als je dit principe met meerdere aanbiedingen toepast dan kun je hiermee tientallen tot honderden euroís op jaarbasis besparen. Op die manier heb je de beschikking over meer geld voor lasten die nou eenmaal duurder worden. Een voorbeeld hiervan is de zorgverzekering. In het volgende deel van dit artikel gaan wij kijken wat voor bespaar mogelijkheden je hebt met de zorgverzekering.

Geen geld besparen, maar juist extra geld verdienen!

Naast besparen kun je ook snel geld verdienen Alvorens er wordt ingegaan op geld besparen op de zorgverzekering, bestaat er naast geld besparen ook een andere mogelijkheid: snel geld verdienen op het internet! Snel geld verdienen is mogelijk met spaarprogramma's. Het principe is heel simpel: spaarprogramma's betalen een vergoeding voor het bekijken van websites, het lezen van e-mails, het geven van een mening of het invullen van vragenlijsten. Heb jij dagelijks 5-10 minuten tijd over en wil je daarmee 200 tot 300 euro per maand verdienen? Meld je dan aan bij onderstaande spaarprogramma's! Het is gratis en je verplicht je tot niets.

Zorgverzekering

De zorgverzekering wordt elk jaar duurder. De goedkoopste ziektekostenverzekering is al gauw een paar tientjes per maand goedkoper dan de duurste variant. De afgelopen jaren zijn de kosten explosief gestegen. Dit komt vooral door het aantal ouderen dat Nederland telt. De babybomers die geboren zijn vlak na de tweede wereldoorlog zijn nu ongeveer 65 jaar. Ouderdom betekent meer ziekte en dus meer kosten voor de zorg. Deze kosten moeten betaalt worden door iedereen. Toch zijn er manieren om de stijgende zorgkosten in de hand te houden. Iedereen kan hier persoonlijk op ingrijpen. Er zijn namelijk diverse aanvullende pakketten waar je voor kunt kiezen. Je moet je afvragen welke pakketten je echt nodig hebt. Als je bepaalde zorg niet nodig hebt en niet verwacht nodig te hebben het komende jaar, dan kun je ervoor kiezen om je niet te verzekeren tegen dat deel. Hiermee kun je veel geld besparen. Als je ziek bent en je hebt bepaalde zorg nodig, dan is het natuurlijk geen optie.

Als je gezond bent dan kun je kiezen voor een hogere eigen risico. Met dit trucje kan je honderden euroís per jaar besparen. Kies je voor een maximaal eigen risico (ongeveer 700 euro), dan krijg je ongeveer 25 euro korting per maand. Bij de ene verzekeraar is de korting iets hoger dan bij de andere. Stel dat je premie normaal 100 euro per maand is, dan wordt deze door de korting slechts 75 euro per maand. Hiermee kun je dus heel erg veel geld besparen. Het is natuurlijk wel een risico, want als je wel ziek wordt dan moet je een deel of het volledige eigen risico betalen. Hoeveel je moet betalen hangt natuurlijk af van de zorgkosten. Een gebroken been zal minder kosten dan een operatie bijvoorbeeld.

Bekijk de door GPTGids.nl samengestelde top 5
Bekijk de gehele lijst met spaarprogramma's
Bekijk de laatste ontvangen uitbetalingen