Geld verdienen op internet - belasting betalen

Bent u particulier en heeft u in een bepaald jaar extra inkomen genoten? Dan bent u volgens de wet verplicht om deze inkomsten op te geven. Resultaat Overige Werkzaamheden (kortweg ROW) is een onderdeel van het arbeidsinkomen. Het is een restcategorie, voor inkomsten die niet in een andere, gespecificeerde categorie vallen. Inkomen dat u genereert met behulp van de methodes op deze website, valt onder deze categorie. Meer informatie over ROW op Wikipedia

Tel alle inkomsten van het belastingjaar bij elkaar op en trek eventuele gemaakte kosten van dit bedrag af. Heeft u bijvoorbeeld kosten gemaakt voor het plaatsen van een advertentie om extra inkomsten te genereren? Dan mag u deze bedragen van het verkregen inkomen aftrekken. Het uiteindelijke resultaat telt u bij uw belastingaangifte op.

Betaal ik dan ook extra belasting?

Afhankelijk van uw situatie betaalt u over het extra inkomen belasting. De hoogte van de te betalen belasting is afhankelijk van een heleboel factoren. Andere inkomstenbronnen, aftrekposten en heffingskortingen zijn voorbeelden van deze factoren. Indien u het aangifteprogramma van de Belastingdienst gebruikt, zal de software een exact overzicht geven van het te betalen bedrag.

Is het wel interessant om via internet geld te verdienen?

Het belastingstelsel van Nederland zorgt ervoor dat mensen met een inkomen altijd baat hebben bij het genereren van een extra inkomen. Zie het betalen van een hoog bedrag aan belasting als een eer. Immers, mensen die weinig geld verdienen, betalen ook weinig belasting!

Onze tip: probeer zo veel mogelijk geld te verdienen en reken uit welk bedrag u aan de Belastingdienst schuldig bent. Zet dit bedrag op een spaarrekening en voorkom zo nare verrassingen als de aanslag op de mat valt!